reklámhelye

Boldog Babák Blogja

Okos legyen inkább a baba vagy boldog? Kreativitásfejlesztés és gondolkodásra nevelés játékosan.

Friss topikok

Gazdag papa, szegény papa

2007.11.13. 07:14 | vérnarancs | Szólj hozzá!

Címkék: boldogbaba

Épp most olvastam a Gazdag Papa, szegény papa című könyvet (nem teljesen szakmába vágó, de sokan ajánlották, hát elolvastam) és megfogott benne néhány gondolat, ami a Boldogbaba elméletembe vág. Azt írja a szerző, hogy gazdag az lehet, aki az agyát használja, kreatívan gondolkodik. Ha valaki sok pénzt szeretne keresni, akkor ne arra hajtson, hogy jó sok iskolát elvégezve valamilyen cégnél próbáljon egyre feljebb kerülni a szamárlétrán, mert ettől még nem lesz gazdag. Ráadásul időről időre felmerül benne a gondolat, hogy vajon van-e értelme a munkájának, van-e értelme mások céljaiért dolgozni, miközben a fizetésből alig tudja kiegyenlíteni a számláit (vagy éppen vesz egy csomó holmit magának, felépíti a házát stb. de a fizetéséből annyi adót vonnak le, hogy tulajdonképpen 1 évből fél évet az államnak dolgozik).

Szóval Rober Kiyosaki, a könyv szerzője azt mondja, tanítsuk meg már korán a gyermekeinket arra, hogy kreatívan gondolkodjanak, az eszüket használják, és valósítsák meg a saját ötleteiket, ettől lesznek egyre gazdagabbak és egyre elégedettebbek az életükkel.

Én se üzletember, se gazdag nem vagyok, de én is így gondolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr14227372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása