reklámhelye

Boldog Babák Blogja

Okos legyen inkább a baba vagy boldog? Kreativitásfejlesztés és gondolkodásra nevelés játékosan.

Friss topikok

Erőszakmentes játékok

2007.11.12. 12:00 | vérnarancs | Szólj hozzá!

Címkék: számítógépes játékok

Manapság már kikerülhetetlen, hogy a gyermekeink előbb-utóbb ne kezdjenek el számítógéppel is játszani. Ahelyett, hogy tűzzel-vassal megtiltanánk ezt nekik, inkább adjunk erőszakmentes játékokat a kezükbe! És persze érdemes néhány tanácsot is betartani:

  • Ne hagyjuk órákig a gép előtt játszani! 10 éves kor alatt maximum fél órát játsszon egyszerre (efölött már nehezebb kontrollálni), utána keressünk valamilyan közös elfoglaltságot, mozogjunk, sétáljunk, játsszunk! A hosszas játékkal az a fő baj, hogy egyhelyben, mereven ül a gyerek, általában rossz testtartással, ezért elmerevednek az izmai, megfájdul a háta, nyaka stb. A szemnek sem tesz jó a folyamatos egyirányba nézés, a fókuszálás képességét már napi 1 óra monitor előtt ülés is ronthatja.
  • A gyerekek könnyebben beleélik magukat a játékok nyújtotta fantáziavilágba, intenzívebben élik át a játékkal kapcsolatos helyzeteket, a nyerést és vesztést. Fontos, hogy jól megválogassuk mivel játszik a kicsi, ne legyenek ijesztő, számára nehezen érthető, feldolgozható történetek, helyzetek.
  • Beszélgessünk vele a játékokról, a játékokban átélt élményekről, hogy feldolgozhassa azokat.
  • A játékokat mindig közösen válogassuk ki, vásároljuk meg, ha kölcsönkap valakitől játékot, mindig nézzünk bele. Ha nem értünk vele egyet, hogy egy adott játékkal játsszon, beszéljük meg vele, miért nem jó az a játék és ajánljunk helyette alternatívát.
  • Ahhoz, hogy a játék során elszanvedett vereséget és nyerést a helyén tudja kezelni, fontos, ha hagyományos társasjátékokat is játszunk vele, így megtanulja mit jelent nyerni és veszíteni.
Egy jó link: erőszakmentes játékok oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr92226292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása