reklámhelye

Boldog Babák Blogja

Okos legyen inkább a baba vagy boldog? Kreativitásfejlesztés és gondolkodásra nevelés játékosan.

Friss topikok

Játékok házilag és boltból

2007.11.29. 08:06 | vérnarancs | Szólj hozzá!

Címkék: játékok

Nemrég jártam egy nagy játékáruházban és végignéztem a nagy karácsonyi választékot, aztán elgondolkodtam rajta, milyen sorsra jutottak a drágább csilivili játékok a gyerekeimnél, és ezzel szemben mivel játszanak tényleg szívesen és tartósan.

Még mielőtt elkezdeném sorolni a házilag gyártott kedvenceket, hozzáteszem, hogy vannak olyan márkás játékok, amik valóban megérik az árukat. Például a Little Tikes lábbalhajtós autói (rendőrautó, tűzoltóautó), a nagyfiamnál az oviban az minden gyerek kedvence. Vagy a szülőkormányos tricikli, amivel rengeteget sétálgattunk abban a korszakban, amikor babakocsiba már nem volt hajlandó beülni, de a hosszas sétálástól még elfáradt, most meg már egyedül is tudja hajtani. Vagy a zenélős-átforgathatós Little Tikes babatornászó, amit 4 hónapos korában is szeretett, 1 évesen is lelkesen nyomogatott, most 2 és fél évesen pedig rajzasztalnak és padnak használhatja.

De amivel igazán szeret játszani az a kisautó minden mennyiségben. Illetve bármi, ami apró darabokból van és rakodható :) 1-másfél éves kora között élte ez igazán rendeszánszát nála: egy dobot teli kellett pakolni mindenféle eszközzel, szívószál, konyhai eszközök, WC-papír gurigák, kiürült műanyag flakonok, aztán kedvére ki-be pakolászhatta.
Manapság inkább a saját kis hátizsák bepakolása a téma, és kitalálja hozzá, hova akar éppen menni, még fel is öltözik :) Aztán a bevásárlós-játék is az aktuális kedvecek közé tartozik: aprópénzt ki-be tenni a pénztárcába, árut pakolni a kosárba.
Amikor pedig főzök, akkor szívesen dob be bármit a szemetesbe, pakolássza a krumplihéjakat.
Így lett a folytonosan pakolászó babából ügyes nagyfiú.

A pakolászás mászós korában kezdődött, amikor végre elérte az alsó fiókot. Tele is pakoltam neki mindenféle hasznos eszközzel, amit kedvére kivehetett, szájába vehetett.
Szívószál, fakanál, habverő, műanyag edények, evőeszközök, néha közérejtve egy kis kölesgolyó, amit lelkesen felfedezett és elnassolt ;)

Aztán kezdődött a technika iránti érdeklődése és a szendvicssütőt meg a rúdmixert molesztálta sűrűn, mert ezeket elérte. De mivel nem szerettem, hogy ezekkel játszik, ezért a fiókba helyettük a tejhabosító költözött, ami elemes és rezonál és könnyen bekapcsolható. Oszthatatlan sikert aratott :D

Mostanság az én 7 és fél hónapos (mindjárt 8) kicsifiam szeme is erősen nyílik a világra, és bár ő még nem tud mászni, ezért a fiókpakolás egyelőre a jövő zenéje. Ő legszívesebben a nagy játékaival játszik. Pakolja a Duplokockákat, a kisautókat, a babajátékok közül pedig a paprikajancsi a kedvence, ami előugrik a dobozból, attól teljesen izgalomba jön.
Meg mindentől, ami csörög-zörög. Ezért kicsi műanyag flakonokba különféle gabonamagokat tettem, mindegyik másként zörög, van rízs, köles, lencse, ezekkel lelkesen csapkod és rázza.

Dobolni is nagyon szeret, ehhez papírdobozt kell a részére biztosítani és máris kezdődhet a móka!

Nem lesz egyszerű ajándékot venni nekik, mert mindenhol csak ilyen multifunkcionális műanyag cuccok vannak, azokat meg úgyis megkapják majd a jószándékú rokonoktól. Nézelődtem a játékboltban és nem sikerült olyan nagyszemű gyöngyöt vennem, ami nem Barbiebabás... vagy olyan nyomdát, amiben rendes kis állatok vannak, nem valamelyik aktuális mozifilm hősei.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr32246288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása